Extra Virgin Olijfolie

Soustianous is een klein dorp in de buurt van Sparta, Lakonia, in het zuiden van Griekenland en ligt op een hoogte van 640 meter.
De unieke bodem van deze locatie, samen met het regionale klimaat, is perfect voor de groei van hoge kwaliteit olijven.

De zoetachtige Biologische Extra Virgin Olijfolie wordt de eerste biologische olijfolie die de Europese Unie (EU)- certificering heeft ontvangen. In het groeiproces van de olijven worden geen meststoffen of pesticiden gebruikt. De superverse olijven worden onmiddellijk na de oogst geperst om olie te produceren met de laagste zuurgraad.
De olijfolie wordt opgeslagen in speciale roestvrijstalen tanks. Het gehele productieproces wordt voltooid onder toezicht van de betreffende afdelingen van de Europese Unie.

Eerste persing rauwe olijfolie

De allereerste koud gewonnen onvolwassen olijfolie van de nieuwe olijfoogst elk jaar medio november is een verse, ongefilterde Olijfolie met een zeer bijzondere smaak en een heldere groene kleur.
Dit is de vroegste allerbeste Olijfolie die je kunt vinden!
Deze unieke eerste koud gewonnen rauwe olijfolie gebruikt men dan ook ´rauw. Het is een seizoensproduct en verkrijgbaar vanaf medio december.